Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES AL MARROC" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

Esteu pensant en organitzar un viatge pel Marroc, descobrir els seus secrets més ben guardats, us interessa saber més sobre aquest país i especialment, voleu conèixer el sud del Marroc... llavors heu de visitar i contactar amb Roger Mimó, un català afincat des de fa un grapat d'anys al Marroc i expert en els viatges de turisme cultural i en la defensa d'un turisme sostenible a les valls presaharianes.

Des de Narinant.cat us volem encoratjar a gaudir d'una estada inolvidable gràcies a en Roger i la seva experiència en La Ruta de les Mil Alcassabes. Esperem les vostres opinions a la tornada...

MARRÀQUEIX
LLOGUER DE COTXES

Europcar 4 EasyJet
Àmplia xarxa d'oficines per tot el Marroc

Destinia
Compara preus entre les grans companyies

Cap Amunt

CENTRALS DE RESERVES D'ALLOTJAMENT

Aquí teniu els allotjaments a les principals ciutats del Marroc:

Hotels a Marràqueix

Hotels a Tànger

Hotels a Fès

Hotels a Casablanca

Hotels a Essaouira

I també podeu consultar aquestes Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu del Marroc:

Booking

Destinia

Hotel.info

HRS

Cap Amunt

APARTAMENTS
Only Apartments
Apartaments a Agadir, Casablanca, Marràquiex i Tànger

Cap Amunt

LLIBRES

"Marroc i Egipte. Cròniques de l’Anaconda", Jaume Mestres.
L'autor, català errant, reconegut gràcies a les seves cròniques setmanals al programa de ràdio Els viatgers de la Gran Anaconda, recull en aquest nou llibre les seves impressions de bon viatger sobre dos països del nord d’Àfrica: el Marroc i Egipte. Indrets i racons perduts des de l’Atles al Sinaí, oasis esplendents i poblacions que semblen aturades en el món medieval.

"Seduccions de Marràqueix", Josep Piera.
Un llibre que defensa el valor mediterrani de l'art i la cultura islàmica. Un intent d'explicar les mil i una seduccions que va sentir l'autor en arribar a aquesta fascinant i emblemàtica ciutat del Marroc i quedar-ne enamorat.

"Veus del Sàhara. Testimonis del passat i present d’un poble", Jon Herranz, Gerard Peris i Marta Palau.
Recopilació de tretze testimonis seleccionats d’entre el gran nombre d’entrevistes que els autors van realitzar als campaments de refugiats de Tinduf. Tretze històries de vida que, des de les seves circumstàncies personals, expliquen el que han estat les darreres dècades d’història del poble del Sàhara Occidental.

"De Tànger a Sant Petersburg. Excursions i viatges", Jacint Verdaguer.
Jacint Verdaguer fou, a més del gran poeta de Canigó i L’Atlàntida, un gran viatger i bon cronista de les travessies que va fer. Ja de molt jove, va descobrir el plaer de viatjar fent de capella de vaixell a la Companyia Transatlántica en la ruta Cadis-L’Havana. Després van venir Palestina, Egipte, L’Europa central, el nord d'Àfrica o Rússia...

"Guia de viatge- Marroc", Ingeborg Lehmann.
Als laberíntics carrers dels barris antics de Fes, Marràqueix o Meknès, les sensacions captiven tots els sentits.

"Els viatges", Ibn Batuta.
Té 21 anys quan decideix pelegrinar a la Meca i es relacionarà amb reis poderosos i soldans. Exerceix de pelegrí, jurista, cortesà, místic, vagabund, diplomàtic i explorador i al seu país se'l coneix com el Príncep dels Viatges. Són vint-i-nou anys, 44 països i 117.000 quilòmetres de dades històriques, geogràfiques, folklòriques i etnogràfiques, de costums llunyans, successos meravellosos i esdeveniments heroics...

"Mercats de la mediterrània", Josep Anglí.
Des dels acollidors, plàcids i previsibles mercats europeus fins als “exòtics” i aparentment caòtics mercats de les grans ciutats del Magrib i d'Orient Pròxim, aquesta obra mira tant la història i la gènesi dels mercats, com la seva activitat i el seu futur. La seva importància com a punts de trobada o la seva vitalitat com a la plaça de Djemaa el Fna, a Marràqueix, els teixits de Trebinje, a Bòsnia i Hercegovina, les botigues d'olives a Palerm o la plaça porticada de Vic.

"Lleó l'Africà", Amin Maalouf.
Imprescindible !!! L'autobiografia imaginària de Hassan Al-Wazzan, personatge del segle XVI, fill d'Europa i d'Àfrica i cosmopolita a mig camí d'Orient i d'Occident.

"Viatges d’Alí Bei", Domènec Badia i Leblich.
La fascinació pel món àrab i l’Islam fa que Domènec Badia ens porti al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia.

"Una Mirada catalana a l'Àfrica: viatgers i viatgeres dels segles XIX i XX (1859-1936)", M. D. Garcia Ramon, Joan Nogué i Perla Zusman.
Un repàs a les representacions dels llocs de l’Àfrica —des del Marroc fins al Senegal, passant per Egipte— construïdes per viatgers vinculats a societats geogràfiques, militars, comercials o t d’aventura.

"L’aventura de Saïd", Josep Lorman.
Seduït pel cotxe del seu amic Hussein i empès per la misèria i la manca d’expectatives, Saïd, un jove marroquí, decideix deixar el seu poble, Xauen.

"El pa de cada dia", Mohamed Xukri.
Esfereïdor i commovedor relat autobiogràfic situat en el Marroc dels anys quaranta. Mohamed Xukri narra com va viure la seva infantesa en una profunda misèria fins que va tenir accés a l’educació ja amb vint anys. Noveŀ·la censurada per les autoritats i que va provocar la persecució de l’autor per part dels radicals islamistes.

"L'amant dels nois. Cartes del Marroc", Isidre Bravo.
El viatger s’ha submergit a unes aigües potser conegudes o intuïdes, però de les quals en surt transformat. Les seves cròniques del Marroc ens fascinaran per la seva bellesa i sinceritat...

"L'Islam explicat als nostres fills", Tahar Ben Jelloun.
Conversa entre Tahar Ben Jelloun i la seva filla de deu anys, que es troba a disgust amb els seus iguals, amb els seus propis orígens musulmans, davant d'una televisió que continua dient que «els musulmans són tots dolents». Ben Jelloun explica, amb simplicitat però fugint de qualsevol simplificació, què és l'islam, quina és la diferència entre àrabs i musulmans, què és el fanatisme, què és el terrorisme, quin espai té la tolerància al món àrab, quines lliçons ha donat al món occidental...

"L'últim amic", Tahar Ben Jelloun.
En el Tànger dels anys 60, dos adolescents de móns llunyans inicien una amistat.

"Amb la mirada baixa", Tahar Ben Jelloun.
De totes les nenes de la tribu, el dit allargat del vell la va designar a ella”. Una petita noia amaziga del sud del Marroc, maltractada per la seva cruel tia Slima, és la dipositària del tresor amagat dins la muntanya que ella, només ella, pot descobrir. Quan son pare torna a casa i se l’emporta a París, la pastoreta comença una nova vida dividida entre el seu poble nadiu i el món desconegut de la ciutat iŀlimitada.

"No entenc el món àrab", Tahar Ben Jelloun
A partir del diàleg a quatre bandes entre la filla de l’autor, d’origen marroquí, i tres joves europees, una d’elles de Barcelona, respon a moltes de les preguntes que envolten la immigració.

"Els amazics", Assan Akioud i Eva Castellanos.
Obra de divulgació per donar a conèixer el poble amazic, la seva llengua i la seva cultura mil·lenària. Un poble que ha sobreviscut a la romanització i a l’arabització del nord de l’Àfrica. Un poble heterogeni que, en bona part, té en la llengua pròpia la base de la seva identitat col·lectiva i que es caracteritza per haver sobreviscut a través de la tradició oral. Són amazics el poble nòmada dels tuaregs, els habitants de la Cabília algeriana; de l’Atles, el Sus i el Rif marroquí; de l’illa de Jerba a Tunísia; dels oasis de Siwa a Egipte; així com algunes tribus de Mali, Níger i fins i tot de Mauritània, el Txad i Burkina Faso.

"Breu història de l'Islam", Karen Amstrong.
L'autora ens explica d’una manera imparcial els fets centrals de la història d’aquesta religió –des de la divisió entre musulmans i xiites i sunnites als orígens de l’islam revolucionari, passant per l’expansió per la Mediterrània i Àsia o l’efecte devastador de les croades- i analitza els reptes que cal afrontar avui dia. Un assaig essencial, exhaustiu i rigorós, bàsic per a comprendre l’actualitat. 

"Obertura a l'Islam", Dolors Bramon.
Assaig d'introducció al coneixement de l'Islam, tant pel que fa a la religió com a la cultura.

"De Nador a Vic", Laila Karrouch.
-Premi Columna Jove 2004- La Laila, nascuda a la ciutat marroquina de Nador el 1977, va arribar a Vic amb la seva família quan tenia vuit anys. Aleshores va començar el procés d'adaptació a una nova cultura i a uns nous costums, però també es van desencadenar un seguit d'emocions que li marcarien per sempre.

Diccionari bilingüe Francès-Català-Francès.
Diccionaris de l'Enciclopèdia.

Cap Amunt

BLOCS DE VIATGES

Coses de Marràqueix
En Noè Rivas, a més de músic i mil coses més, és viatger i blocaire tal com ens mostra en aquest diari (2011).

Nadal al Marroc
Relat de la ruta en cotxe d'onze dies amb origen i fi a Casablanca que vam fer Viatges Habibi (2010).

Can Tuareg
Bloc d'informació d'activitats culturals d'arreu d'Àfrica i especialment del poble tuareg.

A Meknés en tren
El bloc Pelagos ens mostra una interessant entrada sobre aquest viatge en tren (2009).

El Sàhara, 30 anys d'exili, 30 anys d'ocupació
Experiències i reflexions sobre la solidaritat amb el sahrauís, tant els que pateixen l'exili a la Hammada com els que pateixen ocupació i repressió al Sàhara Occidental (2009).

El Parc Nacional de Talassemtane
El bloc Pelagos ens mostra unes interessants imatges i breus comentaris sobre el Rif, Xaouen i aquest parc (2009).

Un Hamman a Tagleft
Pels amants de l'espeleologia, les ciències i la fauna existeix a la xarxa un excel.lent espai l'Espeleobloc, on es poden trobar pràctiques informacions i experiències com aquesta (2008).

Catalana del món al Marroc
La Marta Contreras ens explica el seu viatge i ens mostra les meravelles d'aquest país.

Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2007
El relat de la seva ruta pel Marroc, Mauritània, Senegal, Gàmbia i Guinea-Bissau amb el transport de material d’ONG catalanes per contribuir a pal·liar les mancances en matèria de salut, escolars i d’infraestructures.

Imatges del Marroc
Un interessant àlbum de fotos, amb alguns comentaris, que ens permet fer una ullada al viatge d'un grup de catalans i catalanes (2007).

Pirineu amb el Sàhara
Aquesta ong treballa intensament en el Projecte Tarbilla, la construcció d'una nova guarderia a la Wilaya de Smara a la Daira de Hauza (2007).

Viatge al Marroc
Una ruta per Fez, Chefchaouen, Goulmina, Merzouga o Marraqueix (2006).

Més enllà a Marroc
La Núria Borràs i en Lluís Bono, dos experimentats viatgers, ens descobreixen i ens fan gaudir dels secrets del Marroc (2005).

Relat d'un viatge al Marroc
En Toni i la Yolanda de Viatgeaddictes han estat visitant en profunditat aquest país (2003).

Viatge solidari al Sàhara
La Núria Oliva ens relata el descobriment d'un poble hospitalari i generós que ofereix tot allò que té (2002).

També podeu visitar la secció de Marroc de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

VOLS

Air Europa
Vola a Marràqueix

Ryanair
Vola a Nador des de Reus i a Marràqueix i Fès des de Girona

Vueling
Vola des de Barcelona a Casablanca i Marràqueix, i des de Palma, Menorca i Eivissa a Marràqueix.

Iberia
Vola a Agadir, Casablanca, Fès, Laayoune, Marràqueix, Ouarzazate, Oujda i Tànger des dels principals aeroports dels Paísos Catalans amb o sense escala

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins al Marroc amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Fly Low Cost

Vols Barats

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports marroquins que ofereixen vols regulars

Cap Amunt

HOTELS

Com sempre, volem destacar i us recomanem els hotels que tenen la seva web en català:

Chergui
4****, alcassaba restaurada, a Arfoud

Tabarkat
Al sud de Merzouga, a prop del desert, en una alcassaba

Al Khorbat
A la vall del Todra, al sud del Marroc

Kanz Erremal
Al desert, a tocar de Merzouga: "El Tresor de les Dunes"

Riad Lalla Mogador
En el cor de la medina d'Essaouria i amb vistes a l'oceà

Cap Amunt

AGÈNCIES DE VIATGES

Ramlia Tours
Agència local que destaca per la seva filosofia de viatge: el tracte personalitzat lluny dels grans circuits turístics que et durà a l'autèntic Marroc.

Marhaba
Riads, senderisme, trekking, 4x4, ioga, viatges en grup

Panda Viatges
Viatges en grup: Clàssics i alternatius

Terres Llunyanes
Trekkings, viatges a partir de 2 persones

XL Viatges
Viatges a mida

Banoa
Viatges en grup i trekkings

Big Sur
Viatges en privat. Riads a Marràqueix.

Bonviure
Especialistes en senderisme

Ganesha
Viatges en grup, fly&drive, fotografia

Giroguies
Especialistes en Senderisme - Trekking

Índic
Senderisme

Cap Amunt

FÈS
INFORMACIONS, ACTUALITAT I RECURSOS

Marroc a Viquipèdia

Marroc a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Marroc".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Marroc".

Sàhara Occidental (RASD)
Naciopèdia: Història, llengua i institucions del Sàhara Occidental.

Roger Mimó
Un català instal·lat a Marroc des de fa un grapat d'anys: turisme cultural, ruta de les alcassabes...

Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed)
Centre de reflexió, diàleg i debat entre les societats mediterrànies.

Cuina del Marroc
El bloc de la Georgina és un meravellós espai on es delecta amb les receptes d'una gran diversitat de plats: tagins, cuscús, amanides o postres.

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Estudis Àrabs
Grau en Filologia Àrab que ofereix l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona.

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc. A més de l'àrab, periòdicament realitza cursos d'amazic.

Àrab en línia
Materials d'autoaprenentatge de l'àrab en línia de LUGA, grup d'innovació docent de l'UB.

L'àrab a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua àrab.

L'amazic a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua amazic.

Guia de conversa universitària català - àrab
Serveis Linguïstics de l'UB.

Guia de conversa universitària català - amazic
Serveis Linguïstics de l'UB.

Guia de conversa universitària català - francès
Serveis Linguïstics de l'UB.

Diccionari infantil il.lustrat Català- Àrab

Diccionari infantil il.lustrat Català- Amazic

Mapa de les llengües de la Mediterrània
Dossier didàctic realitzat en el marc de l'exposició "La mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània".

Casa Amazic de Catalunya
Espai d'informació i recursos sobre la comunitat amazic i punt de trobada del poble amazic i català.

"Tan a prop, tan lluny"
Primer capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina marroquina.

"Tan a prop, tan lluny 2"
Segon capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina marroquina.

Baraka, la botiga del Marroc
Un petit troç del Marroc a Barcelona per divulgar una cultura que admiren i respecten: artesania, llibres, una molt bona selecció de música, càtifes i productes de perfumeria i cuina.

Contes del Marroc
Fantastic bloc creat per Montserrat Cendra adreçat a tots aquells que vulguin conèixer la rica tradició rondallística del Marroc i organitzats per contes de les 1001 nits, contes de riure, contes amb valors, contes d'animals o contes meravellosos. Si us agraden els contes i les tradicions no us ho podeu perdre !!!

Associació Sòciocultural Ibn Batuta
Associació creada per donar ajuda humana, social i cultural als ciutadans immigrats i per fomentar l’intercanvi cultural amb els països d'origen.

Associació cultural dels drets del poble Amazigh a Catalunya
Activa associació amazigh dedicada a la promoció de la cultura i la història d'aquest poble arreu de Catalunya.

Casa Amaziga de Catalunya
Espai d'informació i recursos sobre la comunitat amazic i punt de trobada del poble amazic i català.

Cap Amunt

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ
Hi ha diverses organitzacions no governamentals que realitzen projectes de cooperació internacional, camps de treball o rutes solidàries al Marroc, només esmenten algunes:

Ramlia Association
Associació pel desenvolupament i la cooperació que té per objectius la promoció social, econòmica i cultural de Ramlia, un petit oasi de palmeres al sud est del Marroc, i la regió imazighen de Tafilalt.

Sodepau

Ong amb seu a Barcelona i amb especial vinculació amb el Marroc, Algèria, Palestina i el Kurdistan.

Pagesos solidaris
Amb seus a Lleida, Mallorca, Barcelona i València treballen projectes com la creació del centre de formació Al Mostakbal on s’imparteixen cursos d’alfabetització i educació bàsica, de confecció, modisteria, macramé, brodat i xerrades de sensibilització.

Setem
Ong de cooperació que té la seu principal és a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.

Intermón-Oxfam
Comerç just: La seu es troba a Barcelona i València i disposa de comitès a Alacant, Andorra, Badalona, Castelló, Gandia, Girona, Lleida, Mataró, Palma, Sabadell, Sant Cugat, Tarragona, Reus, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Món 3
Constituïda l’any 1985 en diverses facultats de la Universitat de Barcelona (UB) amb l’objectiu de dur a terme accions de solidaritat i cooperació.

Fundació Pau i Solidaritat
Instrument de la CCOO de Catalunya per fer cooperació internacional i per sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país.

Sindicalistes Solidaris
Fundació de l'UGT per promoure la formació, la cultura sindical i la cooperació internacional entre la classe treballadora.

Cap Amunt

FÒRUM DE VIATGES

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge us animem a visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

ALTRES DESTINACIONS PROPERES
MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
OASI DE SKOURA
MAPES D'ITINERARIS
UN CONTE DEL MARROC...

El conte d'Alí Babà

i molts més a... "Contes del Marroc"
La rica tradició rondallística del Marroc: contes de les 1001 nits, contes de riure, contes amb valors, contes d'animals o contes meravellosos.

Cap Amunt