Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A MÈXIC" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

H10 Hotels és avui una companyia que compta amb establiments ubicats en localitzacions estratègiques, amb una acurada gastronomia i on les instal·lacions es renoven de forma constant perquè siguin espais únics.

A Mèxic, en el cor de la Riviera Maia, en unes ubicacions espectaculars es poden gaudir de dos dels seus millors allotjaments: l'hotel Ocean Maya a Playa del Carmen i l'hotel Ocean Coral & Turquesa a Puerto Morelos. No dubteu en consultar la web del nostre patrocinador i bon viatge...

SAN JUAN CHAMULA
HOTELS

En primer lloc els hotels que tenen la seva web en català:

Dolores Alba
Hotel colonial a Mérida

Dolores Alba
Hotel a prop del conjunt monumental de Chichen Itzá

Ocean Maya
Resort 5***** a Playa del Carmen, a la Riviera Maia

Ocean Coral & Turquesa
Resort 5***** a Puerto Morelos, a la Riviera Maia
Premiat per la revista Condé Nast Traveler com a millor resort internacional del 2009

Riviera Maya
Resort 4****, situat a la fantàstica urbanització de Puerto Aventuras

Royal Tulum
Resort 5*****, ubicat a una de les platges més boniques del mar Carib

Yucatan Beach
Resort 4****, a Puerto Aventuras

Cap Amunt

CENTRALS DE RESERVES D'HOTELS

I a més podeu consultar l'oferta hotelera a principals destinacions mexicanes i les millors ofertes arreu del país:

Hotels a Ciutat de Mèxic

Hotels a Cancún

Hotels a Mérida

Hotels a Tulum

Hotels a Acapulco

Hotels a Guadalajara

Hotels a Puebla

Hotels a San Cristobal de las Casas

I aquí teniu les Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu de Mèxic:

Booking

Destinia

Hotel.info

HRS

Cap Amunt

ALBERGS i APARTAMENTS

Centrals de reserves d'apartaments, albergs i hostals:

Hostel Club

Only Apartments

Cap Amunt

LLIBRES

"Frida Kahlo", Rauda Jamís.
L'intensa i apassionada vida d'una de les dones més extraordinàries del segle XX, Frida Kahlo. I aquesta és una nova edició revisada en motiu de la commemoració, el dia 6 de juliol del 2007, del centenari del seu naixement. Una de les nostres novel·les preferides !!!

"Popocatépetl. Llegendes sud-americanes", Josep Francesc Delgado.
Les literatures maia, asteca i d'altres americanes presenten un coneixement sobre l'ésser humà que és tan o més ric com el de les antigues mitologies europees d'ara fa dos mil anys. Realment un llibre molt interessant pels amants dels contes, les llegendes o les tradicions...

"Cròniques de l'Anaconda: Mèxic", Jaume Mestres.
Recull de les cròniques emeses al programa "Els viatgers de la Gran Anaconda" de Catalunya Ràdio per l'infatigable viatger Jaume Mestres, aquest cop per les terres de Yucatán, Belize i Guatemala... com sempre una bona companyia per descobrir i estimar aquesta zona del món...

"Veus xicanes. Contes", Vàries autores.
Les escriptores xicanes decideixen d'escriure per mirar de trobar respostes: Qui som? Com ens veiem nosaltres mateixes? I s'adonen que són múltiples, camaleòniques, un mirall trencat ple d'ombres socials i ecos històrics, i que cal incentivar la figura de la mestissa de personalitat híbrida: aprendre a ser índies en la cultura mexicana i mexicanes en la cultura angloamericana.

"Catalans a Mèxic", José M. Murià.
La presència catalana en aquest país, sobretot a partir de 1937, com a conseqüència de la diàspora que es produí arran de l'alçament militar feixista contra la República espanyola i la seva posterior victòria. Però també rastreja la seva presència en altres èpoques històriques, com la conquesta.

"Insòlit somni, insòlita veritat. La meravellosa llegenda de l'intrèpid aeronauta Don Joaquín de la Cantolla y Rico", Lolita Bosch.
La història de Don Joaquín de la Cantolla, un personatge real, obsessionat per volar en globus i per fer volar Mèxic. Divertida, curiosa, surrealista, real...? de ben segur una obra que et seduïra i et sorprendrà...

"París, Mèxic i Nova York", Carles Fontserè.
Repàs de l'efervescència cultural de l'exili català a París i Mèxic, i després a Nova York, on va començar com a taxista abans de dedicar-se a la fotografia. Destaca especialment l'experiència teatral mexicana i la seva amistat amb l'actor còmic Mario Moreno, Cantinflas.

"Passatges a Amèrica. La vida desmesurada de cinc catalans a ultramar", Héctor Oliva.
A mig camí entre la biografia i el llibre de viatges, aquesta obra ens descobreix, de forma amena i ben documentada, les vides de cinc catalans:Facundo Bacardí, Fèlix Cardona, Manuel Amat, Pepe Figueres i Ramon Mercader.

"Aquí descansa Nevares i altres narracions mexicanes", Pere Calders.
El caràcter de l'indi i la seva singuliar visió del món mantenen un equilibri precari amb els codis d'interpretació de la realitat i amb els valors propis del món occidental modern.

"Paraules d'Opoton el vell", Avel.lí Artís-Gener.
Aquest llibre va marcar part de la meva adolescència, que més us he de dir...? Una faula insòlita escrita a partir d'una pregunta singular: ¿què hauria passat si els asteques haguessin arribat a les costes del Vell Continent abans que Cristòfol Colom descobrís les Amèriques?.

"Una geografia imaginària: Mèxic i la literatura catalana de l'exili", Carlos Guzmán.
Dins el conjunt de la narrativa catalana escrita arran de l’exili de 1939, "Mèxic" representa molt més que un nom propi o un qualificatiu aliè. Constitueix, doncs, tota una geografia imaginària, complexa i abundant, habitada per les visions mexicanes d’autors com ara Calders, Ferran de Pol, Tísner, Bartra, Hurtado o Riera Llorca.

"Cicle de l’exili II. Viatge a l’esperança", Artur Bladé.
Aquest sisè volum de l’Obra completa d’Artur Bladé i Desumvila, que correspon al Cicle de l’exili II, acull dos llibres més d’aquesta gran crònica sobre l’exili que Bladé va elaborar amb l’objectiu de lluitar contra l’oblit; els quals són representatius de l’etapa mexicana: Viatge a l’esperança. Impressions d’un viatge a la nostra terra l’any 1956 i De l’exili a Mèxic.

"Visió dels vençuts", Miguel León-Portilla.
Aquesta obra va canviar la idea que es tenia de la conquesta d'Amèrica abans de la seva primera publicació, el 1959 i ha esdevingut el símbol de la vindicació ponderada i seriosa d'un món sovint ignorat i menyspreat per tanta gent d'aquí i d'allà.

"Molt abreujada història de Guadalajara (Mèxic)", José M. Murià.
Aquesta obra fa un repàs a la història de la ciutat de Guadalajara, des del temps de la conquesta fins a l’actualitat; i ho fa mitjançant una aproximació ben especial, ja que no només se centra en la historiografia, sinó que també ho fa en els edificis i les construccions urbanes, testimonis d’excepció i protagonistes a la vegada.

"El soroll de la milpa", Varis autors.
Molt interessant !!! Recull d'experiències de treball comunitaria a Amèrica Central i en concret, estades solidàries en el Municipio Autónomo de El Trabajo (Ejido Roberto Barrios) a Chiapas. Aquí teniu la edició en pdf que us podeu baixar (d'acord amb l'ong que ha publicat el llibre...)

"Tequila", José M. Murià.
El llibre narra des de la naturalesa del tequila, el seu procediment, els diferents tipus, els usos i la fabricació fins a l'organització dels fabricants de tequila i les seves arrels mexicanes. Interessant llibre que us deixarà un bon sabor de boca... ummmm...

"Cuina de Tiamtipatiro", M. Antònia Ferrer Bosch.
Aquest llibre és un recull de receptes de l’Amparo Sanromà Anguiano (1902-1985), que es va dedicar tota la vida a complaure els altres. Una de les seves virtuts era la cuina, d’arrels catalana i espanyola, amb influències mexicanes, italianes i suïsses. Va néixer a Tarragona, al mas Sanromà, i va viure a la ciutat de Tarragona, a la Cala (Terres de l’Ebre) i a Mèxic.

"El testament maia", Steve Alten.
21 de desembre de 2012...
Durant molts segles, els científics de tot el món han cregut que aquesta data no era res més que una curiositat històrica. Fins que el conegut arqueòleg Julius Gabriel, després de molts anys d’investigacions, descobreix la veritat que envolta el misteriós calendari maia, una veritat antiga i poderosa que pot revelar el destí de tota la humanitat..

Cap Amunt

VOLS

Companyies aèries:

Air Europa
Vola a Cancun, Riviera Maia

American Airlines
Vola a diversos aeroports de Mèxic, generalment via Miami o Dallas

Centrals de reserves: podreu reservar el vol fins a Mèxic amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports de Mèxic que ofereixen vols regulars.

Fly Low Cost

Vols Barats

Cap Amunt

CHICHÉN ITZÁ
AGÈNCIES DE VIATGES

Muztag
Senderisme, trekking, a partir de 2 persones

XL Viatges
Viatges a mida

Banoa
Viatges en grup amb guia de Banoa

Big Sur
Viatges en privat

Giroguies
Especialistes en Senderisme - Trekking

Cap Amunt

INFORMACIÓ, RECURSOS, NOTÍCIES

Mèxic a Viquipèdia

Mèxic a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Mèxic".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Mèxic".

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
PER SABER MÉS DE MÈXIC

Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí a Barcelona
En el conjunt de la col·lecció es manifesten la majoria d'estils de les cultures prehispàniques procedents de Mesoamèrica, Amèrica Central, Amèrica andina i Amazònia.

Cultures de Mesoamèrica
Informació detallada que es pot trobar al web dels Amics del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí: El terme Mesoamèrica fou encunyat per Paul Kirchhoff a finals de la dècada de 1960 i fa referència a un espai en què, durant 3000 anys, es van desenvolupar una sèrie de societats amb trets culturals comuns.

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Observatori Solidaritat (UB)
Centre dedicat als conflictes i els Drets Humans.

Casal Llatinoamericà de Catalunya (FEDELATINA)
Punt de trobada a Barcelona de la comunitat llatina catalana.

Màster d'Estudis Llatinoamericans
Màster coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) que té com a objectiu el coneixement avançat en la història, antropologia, economia, política, llengua i literatura de les societats llatinoamericanes.

Casa Balear a Mèxic
Associació que reuneix als emigrants i els seus descendents i organitza activitats culturals a l'estat de Mèxic.

Casal Català de la Peninsula de Yucatán
Punt de trobada dels catalans de Yucatán on s'organitzen concerts, conferències i exposicions.

Dossier "Els maies"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica i cultural i sobre la seva cosmologia.

Dossier "Els zapoteques"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica, social i cultural.

Dossier "Els nahues"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica, cultural i social.

"Cat-Mex"
Capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina mexicana.

Pachamama
Associació que promou el comerç just i col·labora amb agricultors de Chiapas i d'altres indrets del sud de Mèxic.

Cap Amunt

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Hi ha diverses organitzacions no governamentals que realitzen projectes de cooperació internacional, camps de treball o rutes solidàries a Chiapas o Mèxic, només esmenten algunes:

La Garriga Societat Cívil
Associació de La Garriga nascuda amb l’objectiu de fomentar i difondre la rebel·lió zapatista a Catalunya.

Fundació Pau i Solidaritat
Instrument de la CCOO de Catalunya per fer cooperació internacional i per sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país.

Setem
Ong de cooperació nascuda l'any 1968 que té la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.

Cap Amunt

AGUA AZUL
BLOCS DE VIATGES

Dos que volten pel món: Mèxic
En David Acevedo i l'Anna Miracle ens relaten els seus viatges per Amèrica (2009).

Aventures a Mèxic
Imatges i anècdotes de Mèxic de la mà d'en Josep Amell de Moja a l'Alt Penedès que va iniciar la Volta al món el febrer del 2009.

L'ànima de Chiapas
En el bloc Tempus Fugit d'en Josep M. Ferrer de Barcelona trobem una meravella d'escrits i d'imatges d'aquest estat mexicà (2007).

Anem de viatge: Mèxic
En David i la Gisela, un dia van decidir que volien anar a voltar pel món (2007).

Diari d'un viatge a Mèxic
Viatge de quinze dies de Maite Anton i Cristina Esclapez per Tuxtla Gutierrez, San Cristobal de las Casas, Oaxaca, Acapulco i Mèxic D.F. publicat a Viatgeaddictes (2007).

Cartes de Mèxic
Un interessant espai on trobar comentaris, anècdotes, reflexions i noticies d'actualitat sobre la vida a Mèxic (2004-2008).

La Ruta Maia
Viatge organitzat pels estats de Mèxic central, Oaxaca, Chiapas, Campeche i Yucatán (2006).

També podeu visitar la secció de Mèxic de El Bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

fòrum de viatges

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge pots visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt