Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES AL SENEGAL" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

A Printcolor podeu trobar un servei seriòs i professional amb diferents línies de negoci relacionades amb el món de l'impressió digital que ofereix els següents productes: impressió d'àlbums digitals, impressió de cartells en petit i gran format, impressions d'obres d'art, impressions de llibres i revistes, impressions de calendaris, pòsters, felicitacions, banderoles, postals, etc.

No dubteu en consultar la seva web i fer la vostra comanda per gaudir de les fotografies dels vostres viatges en mil i un formats...

CASAMANCE
HOTELS

Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu del Senegal:

Hotel.info

HRS

Destinia

Cap Amunt

ALBERGS I HOSTALS

Central de reserves d'albergs i hostals a Senegal:

Hostelsclub

Cap Amunt

MAPES D'ITINERARIS
BLOCS DE VIATGES

LLums del Senegal
La Sandra Valent relata la seva experiència com a alfabetitzadora, a través de l'oenagé Catalunya Casamance, a Kafountine, un poble de pescadors situat al sud del Senegal.

L'altre Dakar
Dani Balaguer, enviat especial del Solidary Amateur Dakar Team, ens explica el seu recorregut fins arribar a Senegal amb material sanitari i educatiu (2008).

Viatge al Senegal
Dos viatgers de Mallorca ens relaten un interessant recorregut durant l'agost del 2007 per un país amable i hospitalari amb paissatges impactants.

Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2007
El relat de la seva ruta pel Marroc, Mauritània, Senegal, Gàmbia i Guinea-Bissau amb el transport de material d’ONG catalanes per contribuir a pal·liar les mancances en matèria de salut, escolars i d’infraestructures.

Barcelona-Senegal
Espai que ens mostra el viatge i l'intercanvi dels centres municipals: Escola del Mar, Escola Arc Iris, Escola Parc del Guinardó i l'IES Serrat i Bonastre i les escoles de Kedougou del Senegal (2007).

Tots els colors del Senegal
Un grup de vuit joves amb el suport de Geràfrica (Grup d'estudis i reflexió sobre Àfrica) van viatjar al poble de N’Doyene i van conviure amb els seus habitants (2005).

Viatge al Senegal
Breu informació sobre l'Illa de Gorée, a Dakar, el país Bassari, Kafountine, el delta del Saloum, Mbour o St. Louis (2005).

També podeu visitar la secció de Senegal de El bloc dels Viatges o Viatgeaddictes on es van incorporant periòdicament nous relats i blocs.

Cap Amunt

àfrica des dels fogons

"Àfrica des dels fogons" d'Agnès Agboton.

Més de cent receptes de plats i begudes de l’Àfrica occidental componen Àfrica des dels fogons, un llibre en què Agnès Agboton posa al nostre abast una cuina tan desconeguda pels europeus com rica en varietat, gustos i propietats. Qui hagi viatjat pel continent africà o simplement aquells que vulguin conèixer altres cultures, sens dubte se sentiran atrets per les propostes gastronòmiques que s’ofereixen en aquest volum: aperitius, begudes, salses, acompanyaments, carn, peix, plats únics...

INFORMACIONS I RECURSOS

El Senegal a Viquipèdia

El Senegal a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a partir de la paraula "Senegal".

Món Divers
Notícies a partir de la paraula "Senegal".

Casamance
Naciopèdia: Història, llengua i institucions de Casamance.

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Geràfrica
El Grup d'Estudis i reflexió sobre Àfrica promou debats, facilita serveis de traducció i interpretació i dirigeix recerques que afavoreixin la reflexió sobre temes africans a Espanya i Europa.

La Veu d'Àfrica
Una revista i un punt de trobada d’africans o africanistes que vulguin exposar o aprendre tot allò relatiu a Àfrica, on s’han forjat i conviuen tantes cultures.

ETANE
L'Equip de Treball de l'Àfrica Negra a l'Ensenyament treballa per un millor coneixement de la realitat cultural, social, política i econòmica de l'Àfrica Negra.

Amics de Diakha Madina
Associació dedicada a afavorir i millorar les possibilitats escolars de les zones rurals del Senegal.

Jamia Kafo
Grup Intercultural amb seu a Vidreres que realitza projectes de cooperació amb el Senegal.

Setem
Ong de cooperació nascuda l'any 1968 que té la seu principal a Barcelona i delegacions territorials a Girona, Manresa i Tarragona.

Takusan Edicions
L'Editorial de l'escriptor senegalès Sidi Seck afincat a Barcelona i on ens tradueix el millor de la literatura d'aquest país i d'Àfrica al català i al castellà. El web és en castellà però no podem deixar de compartir la seva tasca per fer-nos arribar en català el bo i millor d'aquesta literatura.

Teranga
Portal web de trobada de tots els senegalesos residents a Catalunya.

Cap Amunt

DITES AFRICANES

"Un vell que mor és com una biblioteca que crema".

"Si no saps cap on vas aturat i mira d’on vens".

"Per educar un nen fa falta la tribu sencera".

"Mentre l'antílop no guanyi el combat, els relats de victòria sempre seran els del lleó".

"Insípid és l'arròs sense salsa, insípida és la faula sense mentida i insípid és el món sense griot (poeta)".

MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
FÒRUM DE VIATGES

I si vols ajuda, fer preguntes i consultes, compartir informacions, experiències, idees o relats de primera mà per organitzar el teu viatge us animem a visitar el fòrum de viatges en català Viatgem Plegats.

Cap Amunt

VOLS

Companyies Aèries

Air Europa
Vola a Dakar desde Barcelona i Palma

Amb aquestes centrals de reserves, podreu reservar el vol fins al Senegal amb qualsevol companyia:

Destinia Vols Barats
Vols barats a les principals ciutats del món i també podeu triar combinacions de vols entre dues ciutats.

Aquestes webs comparen preus d'altres cercadors, agències i companyies:

Fly Low Cost

Vols Barats

Dohop
Inclou un llistat de tots el aeroports senegalesos que ofereixen vols regulars

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

Destinia
Compara preus entre les grans companyies i us ofereix les millors ofertes i preus.

Cap Amunt

SAINT LOUIS
AGÈNCIES DE VIATGES

Banoa
Viatges en grup i trekkings

I si voleu viatjar a la Casamance amb un guia especialitzat (amb la garantía de G&M Viatges de Sant Quirze del Vallès) podeu contactar amb:

Enric Alloza

Cap Amunt

LLIBRES

"Una Mirada catalana a l'Àfrica: viatgers i viatgeres dels segles XIX i XX (1859-1936)", M. D. Garcia Ramon, Joan Nogué i Perla Zusman.
Un repàs a les representacions dels llocs de l’Àfrica —des del Marroc fins al Senegal, passant per Egipte— construïdes per viatgers vinculats a societats geogràfiques, militars, comercials o t d’aventura.

"Una carta molt llarga", Mariama Ba.
Novel·la considerada una de les tres més famoses de la literatura africana, va ser distingida amb el Premi Noma i ha estat traduïda a 17 llengües. 

"Una vida per l'Àfrica", Abdoulaye Wade.
Vint-i-set anys de lluita per fer triomfar la democràcia, la convicció que l’Àfrica és un continent ple de recursos i la recerca dels mitjans d’explotar aquestes riqueses: això és el que ha inspirat tota l’existència del president senegalès Abdoulaye Wade.

"Contes de la sabana africana", Birago Diop.
Un clàssic de la literatura oral centre-africana publicat en 1947, de la mà d'un poeta, veterinari i diplomàtic senegalès.

"La barraca africana", Charlotte-Adélaïde Dard.
De caràcter autobiogràfic, aquesta obra és la història d'un funcionari del govern francès que decideix embarcar-se cap al Senegal -aleshores colònia d'aquell país-, amb l'esperança de fer-hi fortuna.

"Ubuntu, estimada terra africana", Nicolas Valle.
Conjunt de viatges i reportatges sobre la història contemporània del continent negre, de Libèria fins a Angola i del Sudan a Ruanda. A l'Àfrica del Sud, els xhoses i els zulus tenen una paraula per definir el concepte d'humanitat: ubuntu, que significa una cosa així com "som persones perquè hi ha altres persones" o "jo sóc perquè els altres són". És una paraula lligada al perdó que ha estat primordial en la transició política de l'apartheid a la democràcia.

"Jo vinc de Doubirou",Bully Jangana.
La vida, les inquietuds i les dificultats d'una persona estrangera que s'ha integrat en l'entorn sociocultural del nostre país i ens descobreix la bellesa de la terra senegalesa a través dels seus records.

"Etiòpiques", Léopold Sédar Senghor.
Recull de poemes molt ancorats en l’espai temps del gran poeta senegalès per excelència: l’Àfrica de la seva infantesa, els seus amors, el seu combat polític i ideològic. Una joia !!!

"El ventre de l'Atlàntic", Fatou Diome.
Salie viu a França. El seu germà, Madické, somnia d'anar-la a trobar i confia que ella li farà costat. Però, com se li pot explicar l'altra cara de l'emigració, si ell veu França com aquella terra promesa en la qual triomfen els futbolistes senegalesos?.

"Afroresistències, afroressonàncies. Teixint les altres Àfriques", Dídac P. Lagarriga.
Introducció a diverses iniciatives socials contemporànies que han sorgit al sud del Sàhara.

"Àfrica, veus i mirades", Maria Rosa Obiols.
Un assaig  que ens descobreix i ens mostra la riquesa intercultural d'un continent amb molts matisos. La seva atenta lectura ens permetrà superar prejudicis, errors i desconeixences...

"De Mallorca Al Senegal: Viatge al país dels Noon i dels Wòlof", Bartomeu Prohens Perelló.
Un viatge i un descobriment del Senegal més amagat.

"Un meravellós llibre de contes de l'Àfrica per a nens i nenes", Anna Soler.
Un recull de contes per recórrer l'Àfrica subsahariana d'oest a est, arribant fins al sud i passant per alguna illa, travessant llacs, rius i salts d’aigua gegants, deserts i muntanyes. Contes per descobrir faules d’animals i llegendes de princeses i prínceps...

"Talila Nono, dibuixa'm un conte"
Aquest és el títol en mandinga d'una magnífic llibre que conté un treball de cooperació entre dues escoles municipals d'Horta-Guinardó (Escola del Mar i Escola Arc Iris) i una escola senegalesa (Bakary Seck de Kedougou).

"Naiyakay: Llegendes africanes", Severino Calleja.
Les llegendes africanes ens mostren el respecte i la fidelitat al llegat dels avantpassats i a les forces de la naturalesa, així com l'amenaça que per a la cultura ancestral africana han suposat sovint la invasió i el domini occidentals. Una part de la tradició literària africana ha arribat fins a nosaltres gràcies a la tasca dels antics exploradors, els missioners i els cooperants occidentals; una altra part ens ha arribat a través dels africans mateixos, la cultura dels quals s´ha fos en uns casos amb la dels països d'acollida, i en altres s'ha preservat gràcies als seus narradors orals.

"Contes d'encantaments", Rosa Sensat.
Aquest volum recull contes de la tradició oral de sis cultures diferents: la gitana, la mediterrània europea, l'àrab, la llatinoamericana, la japonesa i l'africana. Amb la frescor i la senzillesa del relat verbal, aquests Contes d'encantaments, transmesos de generació en generació, expliquenhistòries d'herios i heroïnes capaços de superar totes les dificultats que se'ls presenten, gràcies a l'ajut de diversos personatges i encanteris.

Cap Amunt

CATEDRAL DE DAKAR
IDIOMES DEL SENEGAL

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc. de francès.

Escola Oficial d'Idiomes de Lleida
Els idiomes que s'imparteixen en aquesta escola són l'alemany, l'anglès,l' àrab, el català, l'espanyol per a estrangers, el francès i l'italià.

Escola d'Idiomes de la UVicActualment, l'Escola d'Idiomes de la Universitat de Vic ofereix cursos en 7 llengües: anglès, francès, alemany, italià, xinès, àrab i espanyol.

Guia de conversa universitària català - francès
Serveis Linguïstics de l'UB

El francès és la llengua oficial del Senegal. La Constitució (2001) estableix també que les llengües nacionals són: el diola, el mandinga, el ful, el serer, el soninke i el wòlof.

El francès a LinguaMón
Recursos en línia del francès.

El wòlof a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua wòlof.

El serer a LinguaMón
Recursos en línia del serer.

El ful a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua ful.

El mandinga a LinguaMón
Recursos en línia del mandinga.

El diola a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua diola.

El soninke a LinguaMón
Recursos en línia de la llengua soninke.

Cap Amunt