Feu click AQUÍ, i comprobeu tot el que podeu trobar per "VIATGES A SUÈCIA" a Google.
Acostumeu-vos a probar-ho en Català, que esteu ajudant als molts que ja apostem pel nostre país, i trobareu molt més del que us penseu... i Narinant!!!

 

 

 

UPSSALA
HOTELS

Aquí teniu les principals ciutats i les millors ofertes d'hotels a Suècia:

Hotels a Estocolm

Hotels a Göteborg

Hotels a Nyköping

Hotels a Lund

Hotels a Malmö

Hotels a Uppsala

Hotels a Arlanda

I aquí teniu les Centrals de Reserves en català que us permeten trobar hotels arreu de Suècia:

Booking
Directe a la pàgina de la seva oferta d'hotels a Suècia

Hotel.info

HRS

Destinia

Cap Amunt

ALBERGS

Albergs, B&B i hostals a SuèciaA Estocolm, Gotland, Malmö, Uppsala, Skara, Falun i a una vintena més de poblacions sueques.

Cap Amunt

APARTAMENTS

Only Apartments
Apartaments a Estocolm i Göteborg.

Cap Amunt

LLIBRES

"Les filles de Hanna", Marianne Fredriksson
Crònica de l’itinerari vital de les tres dones d’una família que pertanyen a tres generacions diferents, amb la societat de Suècia de teló de fons i a través de l’evolució de les condicions de vida del país al llarg del segle XX.

"La vida amb en Jan" Marianne Fredriksson
El passat pot modelar el present més que el lliure albir. Així ho suggereix la història que viuen en Jan, un jove investigador en el camp de les cèl·lules mare que torna a Suècia després d'una llarga estada als Estats Units, i l'Angelika, una bonica infermera que treballa en una clínica oncològica.

"Lleures i sentències", Cristina de Suècia.
La principal obra aforística de Cristina de Suècia (1626-1689), escrita al llarg de la seva vida. Són un repertori d'interpretacions riques i diverses de l'actualitat política, religiosa i social del seu segle, un recull d'experiències interiors i mundanes que expliciten la personalitat, la situació temporal i social de l'autora, la seva mentalitat i objectius vitals.

"Lena", Jordi Coca.
Un jove professor coneix, en una estada a Itàlia, a la Lena Holgersson. Uns mesos després, el desig i la curiositat el porten a acceptar la seva invitació per anar a Suècia a passar uns dies a casa seva. Un cop allà, el corrent d’atracció mutu esdevé un sentiment pertorbador, obscur i confús...

La literatura sueca està vivint un moment de gran força entre el públic d'arreu del món, especialment gràcies a la novel·la negra, aquí us recordem els èxits de Stieg Larsson i d'altres grans escriptors/es:

"Els homes que no estimaven les dones", Stieg Larsson
En Mikael Blomkvist, periodista i fundador de la prestigiosa revista econòmica sueca Millennium, és acusat i condemnat per difamació pels tribunals d'Estocolm. El seu delicte ha estat fer públiques una sèrie de greus acusacions contra un dels empresaris més importants del país. Abans d’entrar a la presó, però, rep una curiosa trucada...

"La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina", Stieg Larsson
La jove i extraordinària investigadora privada i hacker Lisabeth Salander es veu sotmesa de cop a una ferotge persecució amb la intenció d’eliminar-la. Mentre el brillant i controvertit periodista Mikael Blomkvist pensa en canvi que ella passa uns dies de vacances, ell és a punt de llançar un número especial de la revista Millennium...

"La reina al palau dels corrents d'aire", Stieg Larsson
Ens ho podíem esperar: la Lisbeth Salander no és morta, tot i que una bala al cervell fa que la seva vida pengi d’un fil. Mentre es debat entre la vida i la mort, aïllada dins d’una habitació d’hospital sota vigilància policial perquè encara es mantenen els càrrecs contra ella, haurà de compartir passadís amb el pitjor dels seus enemics: l’Aleksandr Zalaixenko, en Zala.

"Aurora boreal", Åsa Larsson.
Amb un milió d’exemplars venuts a Suècia, Åsa Larsson sembla que s’imposa com a la veritable hereva del seu homònim Stieg Larsson... El cos de Viktor Strandgard, el predicador més famós de Suècia, jeu mutilat en una remota església a Kiruna, una ciutat del nord submergida en l’eterna nit polar. La germana de la víctima ha trobat el cadàver, i l’ombra de la sospita recau sobre ella. Desesperada, demana ajuda a la seva amiga d’adolescència, l’advocada Rebecka Martinsson...

"Sang vessada", Åsa Larsson.
La segona novel·la d'Åsa Larsson que llença una nova i fascinant mirada sobre al fenomen del fanatisme religiós, la pràctica legal a Suècia i els crims més foscos i d'una societat que es diu desenvolupada. Rebecka Martinsson, una advocada fiscal que viu a Estocolm ha resolt un violent crim a la seva ciutat natal de Kiruna al Cercle Polar, després d'un temps de descans per mirar de restablir-se Rebecka torna a la feina...

"L'home que es va esfumar", Maj Sjöwall i Per Wahlöö.
Aquesta novel·la de l'any 1966 ens presenta l'inspector Beck a punt de començar les seves vacances quan, de cop i volta, desapareix un important periodista suec anomenat Alf Matsson. L’últim cop que va ser vist, Matsson estava a Hongria, així que l’inspector Beck farà cap a Budapest per començar la seva investigació.

"Ningú no ho ha vist", Mari Jungstedt.
La pintoresca illa de Gotland, destinació turística a prop de la costa sueca, està en plena temporada alta quan es descobreix el cos d’una dona assassinada.

"Poetes suecs del segle XX"
Una única antologia de poesia sueca del segle XX en català, elaborada i traduïda per Lluís Solanes.

"Ikea t'estima, un model per desmontar", Jean-Marc Caudron i Olivier Bailly.
Un de cada deu nens europeus ha estat concebut en un llit comprat a Ikea. La multinacional sueca s’ha convertit, en els darrers anys, en un dels principals proveïdors de mobles i alhora en una font de generació de maneres de viure. Ikea és socialment responsable, està implicada en la preservació de l’entorn. Ikea és una gran família que ens estima i vol millorar la nostra vida. Però la seva pràctica comercial...

"El temps dels vikings", Remi Saillard i Anne Jonas.
Al costat del cap Knut, el guerrer Olaf, la seva dona Gunelhilda i el jove Ivar, els infants descobriran com era la vida en temps dels víkings: els seus llogarets, viatges, armes, tàctiques de guerra, déus, festes, costums... Inclou quatre magnífics desplegables i fitxa de lèxic.

"Diccionari Suec-Català", Dan Nosell.
Diccionaris de l'Enciclopèdia.
El present Diccionari suec-català representa, juntament amb el seu company, el Diccionari català-suec, el coronament d'un treball que ha durat més de deu anys. El repte més important ha estat d'elaborar una parella de diccionaris que poguessin ésser tan útils per als usuaris catalanoparlants com per als de llengua sueca.

Cap Amunt

Från mars -79 (Del març de 1979)

Från mars -79

Tröt på alla som kommer med ord, ord men inget språk
for jag till den snötäckta ön.
Det vilda har inga ord.
De oskrinvna sidorna breder ut sig åt alla håll!
Jag stöter på spåren av rådjursklövar i snön.
Språk men inga ord.


Del març de 1979

Cansat de tots els qui vénen amb mots, mots però cap llenguatge,
vaig anar a l'illa coberta de neu.
El feréstec no té cap mot.
Les pàgines no escrites s'estenen pertot arreu!
Ensopego amb petjades de cabirol a la neu.
Llenguatge però cap mot.

Tomas Tranströmer
"Poetes suecs del segle XX" (Columna Edicions, 1995), traducció de Lluís Solanes.

MAPES D'TINERARIS
GÖTEBORG
BLOCS DE VIATGES

Una catalana a Suècia
La Teresa és, des de març del 2007, professora d'espanyol a Suècia i, mitjançant el seu interessant relat, ens va mostrant les seves reflexions sobre Suècia i els aspectes més quotidians dels costums i tradicions del país.

Viure a Estocolm
El bloc de l'Anna iniciat l'any 2005 i fins l'actualitat, després d'enamorar-se d'un suec i optar per aquest país per raons laborals.

Una banyolina a Göteborg
La Laura ha estat des del 2007 i fins al 2009 fent un programa Erasmus a Suècia: cultura, idioma i anècdotes.

Sis dies a Estocolm (2007)
La Montse i en Xavi, una parella que viu a l'Ametlla del Vallés són els autors d'una de les webs més útils de temàtica viatgera Esperits Viatgers.

L'Ana a Suècia
Les aventures, troballes i descobriments d'una catalana a Suècia, des de finals del 2007 i fins l'estiu del 2008.

Europa en tren
Un viatge per Venècia, Viena, Amsterdam, Budapest, Praga, Varsòvia, Berlin, Estocolm, Oslo i Copenhague (2006).

Cap Amunt

MAPES DEL TEMPS - L'ORATGE
VOLS

Línies aèries amb vols a Suècia

Ryanair
Volen a Suècia des d'Alacant, Palma i Girona

De fet, són agències de viatges online que disposen d'un potent motor de recerca. Permet comprar els vols de diferents companyies.

Destinia Vols Barats
En la major part dels casos, la nostra primera opció per trobar vols a bon preu

Fan servir la tecnologia per cercar entre diverses centrals de reserves de vols, i llistar els diferents preus i itineraris.

Dohop

Flylowcost
Podem trobar el llistat de totes les línies aèries de baix cost que volen a Suècia.

Vols Barats

Cap Amunt

LLOGUER DE COTXES

E-Lloguerdecotxes
Excel·lents ofertes, amb diferents companyies

Europcar 4 EasyJet

Cap Amunt

AUTOBUSOS

Centrals de reserves amb diferents companyies

Movelia

Cap Amunt

ESTOCOLM
AGÈNCIES DE VIATGE

Agama
Creuers a vela pel Bàltic

Cap Amunt

LLOGUER DE VAIXELLS

Top Sailing Charter
Lloguer de velers amb i sense patró, i lloguer de iots de luxe sense tripulació.

Cap Amunt

INFORMACIONS, RECURSOS I ACTUALITAT

Suècia a Viquipèdia

Suècia a l'Enciclopèdia

Huubs
Notícies a la premsa en català a partir de la paraula "Suècia".

Les Quatre Barres
Les Quatre Barres, el Casal Català de Suècia, una associació amb seu a Estocolm des de l'any 1978 per tal d'informar, donar a conèixer, i fomentar els valors culturals dels Països Catalans arreu dels països nòrdics.

Cap Amunt

Kurt Wallander i Henning Mankell

També, pels amants de la novel·la negra el suec Henning Mankell és un dels autors de més prestigi internacional (i nosaltres som uns grans fans...). Gran part de les seves obres policíaques protagonitzades pel detectiu Kurt Wallander tenen lloc a Ystad, petita població a Escània, al sud del país:

"L'home inquiet", Henning Mankell.
A la vida de l'inspector Kurt Wallander hi ha hagut alguns canvis: no només ha fet realitat el vell somni de tenir una casa al camp, sinó que a més la seva filla Linda l'ha fet avi. Però la tranquil·litat de seguida s'esvaeix quan un dia d'hivern de 2008 el sogre de Linda, un oficial d'alt rang de la Marina sueca anomenat Håkan von Enke, desapareix mentre passeja per un bosc prop d'Estocolm. Sembla que la darrera novel·la de Wallander... o no...?

"La falsa pista", Henning Mankell.
A Suècia ningú no recorda un estiu tan calorós com el de 1994. Mentre la gent segueix amb passió els últims partits del Campionat Mundial de Futbol, l'inspector Kurt Wallander decideix de fer unes curtes vacances.

"Els gossos de Riga", Henning Mankell.
Un bot a la deriva amb dos homes morts encorbatats i estranyament abraçats apareix a la costa d’Ystad, territori policial de Kurt Wallander, l’inspector suec conegut per la seva manera particular i personalista de dur a terme els casos que li assigna l’atzar.

"La lleona blanca", Henning Mankell.
Una tarda de primavera de 1992, la jove agent immobiliària Louise Akerblom és assassinada a sang freda en una solitària granja d’Escània, Suècia. Mentrestant, en la llunyana Sud-àfrica, Jan Kleyn, cap visible d’una organització d’extrema dreta, lidera un atemptat contra un important dirigent del país.

"L'home que somreia", Henning Mankell.
Torstensson, de professió advocat i a punt de jubilar-se, condueix una nit pels turons de Brösarps Backar atemorit per unes ombres que el persegueixen. Pensa que ha de canviar de vida, però té por que sigui massa tard.

"Amb l'alè al clatell", Henning Mankell.
S’han acabat les vacances d’estiu i a la comissaria d’Ystad la feina es reprèn amb normalitat.

"El tallafoc", Henning Mankell.
Ystad, Suècia, tardor de 1997. Un vespre, apareix el cos inert d’un home davant d’un caixer automàtic. Al cap de pocs dies, dues noies assassinen amb crueltat el conductor d’un taxi. Les traslladen a comissaria, i les dues adolescents sorprenen tothom per l’agressivitat i l’absoluta indiferència que mostren davant el crim que han comès.

"La piràmide", Henning Mankell.
Tothom té un passat. El de l’inspector Kurt Wallander es remunta cap a finals dels anys seixanta, quan era un jove agent despert, amb ambició professional i una vida privada que, ja aleshores, es dibuixava inestable.

"Profunditats", Henning Mankell.
L’octubre de 1914, uns pocs mesos després de l’esclat de la primera guerra mundial, l’oficial de la marina sueca Lars Tobiasson-Svartman rep l’ordre d’embarcar al cuirassat Svea per dur a terme una missió secreta relacionada amb les rutes de navegació.

I també podem destacar altres obres de Henning Mankell com "El xinès", "Sabates italianes", "Abans de la gelada", "El retorn del professor de ball", "El cervell de Kennedy", ambientada a diferents llocs del món, entre ells Barcelona i molt propera a les seves cròniques africanes: "Comèdia infantil" o "Antílops".

I per últim, també és l'autor d'algunes de les millors obres de la literatura juvenil de Suècia:

"El viatge d’en Joel"
Aquesta obra és un recull de les novel·les:"El gos que corria cap a un estel", "Les ombres creixen al capvespre", "El noi que dormia a la neu" i "Viatge a la fi del món". L'aventura vital d’aquest noi, en Joel, és un relat que emociona i destil·la sensibilitat de manera creixent. El misteri d'una mare absent, l'anhel de fugir mar enllà, la peculiar relació amb el seu pare...

"El gos que corria cap a un estel"
Per què viu només amb el seu pare en un poble de mala mort al nord de Suècia? No podrien viure al costat del mar? Per què el seu pare, que havia estat mariner, se’n va al bosc a tallar arbres? Per què, fa anys, els va abandonar la seva mare? I si el pare també desaparegués, ara que s'ha enamorat de la Sara, la noia de la cervesseria? Per què les persones són com són?

"El noi que dormia a la neu"
En Joel ―el protagonista d'"El gos que corria cap a un estel" i "Les ombres creixen al capvespre"― té tretze anys i vol fugir del poble on viu, al nord de Suècia. La nit que cau la primera neu es fa tres promeses solemnes: abans no acabi l’any vol veure el mar i una noia despullada; a més, vol arribar als cent anys.

"Viatge a la fi del món"
En Joel acaba de complir quinze anys, ha acabat el col·legi i decideix buscar un futur més enllà del petit poble de Suècia on viu. El seu pare li havia promès portar-lo a una ciutat gran, amb port, on podria trobar feina en un vaixell. A més a més, d’Estocolm arriba una carta que li revela el lloc on viu la seva mare, que el va abandonar quan ell era un bebè.

Cap Amunt

PER APROFUNDIR

Fundació CIDOB
Centre d'Investigació de Relacions Internacionals i Desenvolupament.

Escola d'Idiomes Moderns
Formació de l'EIM de la Universitat de Barcelona amb cursos ordinaris de nivell i extraordinaris d'introducció, de fluïdesa oral, etc. Durant l'estiu fa cursos d'introducció i de post-principiants a la llengua sueca.

El suec a Linguamón
Recursos en línia de llengua sueca.

El sami a Linguamón
Recursos en línia del sami.

Poble Sami
Naciopèdia: Història, llengua i institucions.

Dossier "Els samis"
Dossier del Centre UNESCO de Catalunya amb informació històrica, cultural i social.

Lapònia (Sameadnäm)
El país dels samis, regió boreal situada al nord de la península escandinava (al nord de Noruega i Suècia), al nord de Finlàndia i al nord de la península de Kola a Rússia.

Info Suec
Noticies culturals a Barcelona Televisió amb subtítols en català.

Centre Cultural Nòrdic de Barcelona
Centre que vol conservar els costums i les tradicions dels països que l'integren establint ponts culturals amb Catalunya.

El menjar a Suècia
Un primer tast de lax, patates, espàrrec verd, köttbullar o kanelbullar, ummm...

"Nòrdics del sud"
Primer capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina escandinava.

"Nòrdics del sud 2"
Segon capítol del programa "Karakia" de TV3 dedicat a la cuina escanvinava.

Catalans a Göteborg
Informació sobre la comunitat catalana a aquesta ciutat i les seves activitats.

Cap Amunt